onsdag den 11. januar 2012

Børne fjernsyn med sang?


Dem der læser med på bloggen kan måske huske noget om Mynthes fjernsynsvaner - eller rettere, mangel på samme. Det der med fjernsyn fanger hende nemlig stadig ikke rigtigt.. Og nej, nu er det ikke sådan at hun skal presses til at se flere timer med fjernsyn så jeg kan få "fred", absolut ikke. Men nogle eftermiddage har hun brug for bare at sidde og slappe af med sin dyne og lidt fjernsyn, f.eks. som idag. (Og måske jeg kunne "købe" mig til et bad alene om morgenen!)
Men altså, herhjemme er det stadig kun Barbapapa der duer, og jeg er VIRKELIG træt af Barbapapa!!!! Fandt så helt tilfældigt ud af at pigebarnet synes om Bamse og Kylling, eller.. hun gider ikke se deres "afsnit" men de har lavet en sang dvd som hun er rigtig glad for - altså kun hvor de synger.
Og så var det jeg tænkte.. Kender I mon til noget lignende? Altså, noget hvor man kan få en dvd med sange fra diverse "tegnefilm" og sådan? Eller noget andet der måske kunne fange hendes interesse..
Jeg har prøvet alt.. stort set i hvert fald! Seneste prøve var Bananer i pyjamas, men der stak hun i et hysterisk hyl som aldrig før og bad om at komme i seng (?!)..

- Og nej, det er absolut ikke meningen at spisebordslampen hænger over fjernsynet.. Ting tager tid herhjemme, så den er endnu ikke blevet flyttet efter om møbleringen i stuen.. 

Image and video hosting by TinyPic

8 kommentarer:

 1. Lige nøjagtig sådan har min datter det også!! Hun har ikke helt forstået, at det, engang imellem og gå i koma over ligegyldigt tv, kan være rigtig dejligt for hendes forældre :-) Hihi.
  Det er i virkeligheden super sundt, at hun heller vil lege end at lade sig hypnotisere af fjernsynet, men nogle gange kan det bare være rart med en smule fred og ro. Hvis vi har behov for en lille "pause", placerer vi hende foran youtube, hvor jeg har en masse små klip/sange fra børnefilm som "favoritter" (det kræver at man har en opretter en profil - gratis naturligvis). Det fanger hendes interesse! Ca. 20-25 min. tager det, og så skifter vi lidt ud i klippene, når hun ikke gider dem længere.
  Skæg med bogstaver, Bamse og Kylling, Muppets ('ode of joy' og 'manamana' er gode), Pingo og PES Stopmotion er yndlingserne lige nu :-) Og så er det jo gratis :-) Hvis I ikke allerede har prøvet det, ku det måske være en mulighed??

  SvarSlet
 2. Ved mine niecer har været mega glad for Bølle Bob (den fra 90'erne)der er i hvert fald meget sang... ellers, mulvarpen?? eller stopmotion.. smider lige et link ;)

  http://www.youtube.com/user/plonsters?feature=watch

  http://www.youtube.com/watch?v=yKQ38uq3Q9w

  http://www.youtube.com/watch?v=0j2mZNSO-Kk

  Håber at hun kan bruge det ;)

  SvarSlet
 3. Min søn var egentlig heller ikke specielt interesseret i tv. Men havde som du lyst til bare en halv time en gang imellem...
  Her var løsningen byggemand bob og postmand per hvor vi så købte figurerne der passede til. Så legede han hvad der skete i filmen og sang imens der var tv. Idag er han 5 og sidder sjældent stille og ser tv. Men han leger stadig det der er i tv. Så vi har racerløb hvis han ser Biler, smølfer der kæmper med gargamel hvis vi ser Smølferne... osv. Faktisk er det ret hyggeligt og man er ikke urolig for at få et barn der sidder stille og ser for meget tv.
  Pøj pøj med det..

  SvarSlet
 4. Min dreng gider heller ikke rigtig tv.. men stik ham en ipad og jeg ser ham ikke resten af dagen :s :p

  Men jeg kan anbefale små einsteins.. Ved ikke om hun har set dem.. Måske det fanger.. De taler også ud til børnene.

  SvarSlet
 5. Vores Sofie som er samme alder som Mynte, har også først her i dec. fundet ud af hvilken "fantastisk" ting et fjernsyn er... Lige pt. er Noddy, som hitter her. (ved ikke om du kender ham, men der synges også en del. Ellers er Peter Pedal et hit, men der er ikke så meget sang. De små Einsteins som Tanja nævner, har vores de to store været helt vilde med. Sofie har ikke set dem endnu. Men det i hvert fald med musik. Håber du kan bruge noget af det, så du lige kan få ro til et bad eller lign. om morgenen :)
  Kh

  SvarSlet
 6. Julie elskede også barbapapa! Men så fandt jeg på en dag at trykke på en af Pingu filmene på youtube, og det er bare et hit! Og vi andre kan også bedre holde Pingu ud, end Barbapapa!

  SvarSlet
 7. Hej..
  Jeg har en rigtig gammel dvd til mine piger der hedder tip tap tønde. Det er to kvinder der synger børnesange med fagter og leger. Den er ret gammel, men både min dreng og mine piger på 2 er ret vilde med den. Den er totalt simpel og der sker ikke ret meget, men den fanger ihvertfald mine unger...
  //Lisa

  SvarSlet
 8. Her er Pingu et hit - og ellers som flere har nævnt prøv you tube, der kan du finde en masse forskellige, både film og sange - uden at skulle købe dig fattig i film Mynthe så alligevel ikke gider se - vi bruger det meget - vi har ikke fjernsyn, men lærred og projekter - men film er dyre, så ofte ser ungerne you tube hvis jeg lige har brug for en halv times ro til bad eller andet ;)

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D