onsdag den 19. februar 2014

Titlen som årets værste mor..

..ja den tilhører vidst mig!
Hold nu op hvor har jeg måtte tage en svær beslutning, velvidende om at jeg nok blev kåret til årets værste mor. Vi har nemlig måtte sige farvel til vores ellers så søde og elskede rotter, en beslutning Mynthe ikke helt synes var så fantastisk igen. Og hvem kan egentlig bebrejde hende - det var jo hendes kæledyr?

Nå, men altså, som jeg har skrevet lidt om tidligere var jeg begyndt at udvikle noget allergi overfor dem. Underligt eftersom jeg har haft rotter før da jeg var helt ung. Men hver gang de var ude fik jeg røde kløende knopper, de var dog til at leve med. Men efter noget tid begyndte jeg også at nyse og pudse næse, super irriterende men igen, lidt antihistamin og så var jeg kørende igen. Men men men, så begyndte jeg at få vejrtrækningsproblemer og ret alvorlige astmaanfald. Jeg bestilte tid til lægen, og blev så ellers tjekket godt og grundigt igennem.. Jeg havde astma i min ungdom, men har ikke haft nogen symptomer i snart 6-7 år. Jeg fik lavet et priktest som var helt fin, hund, kat, støv, pollon osv var helt fin, men en blodprøve kunne så desværre vise at jeg ikke kan tåle rotter (og heste for den sags skyld), rotter har åbenbart en helt bestemt type pels og nogle "sekreter" man kan teste i blodet, og ja, selvfølgelig skulle jeg lige slå ud på den.. øv!

Vi gav det en god chance, en lille måneds tid hvor jeg bruge en mindre formue på medicin for at holde anfaldene nede. Det hjalp også, bare ikke nok. Så vi tog en beslutning.

Så i sidste uge flyttede Belle og Bum hjemmefra, til en ny rottekendt familie hvor de skal bo hos en lille dreng og hans mor og stedfar. De var her ret længe og vi snakkede løs og Mynthe viste drengen hvordan man skulle nusse, lege og give godbidder. Familien virker bare SÅ søde og de har sendt adskillelige billeder og beskeder siden, så det føles helt rigtigt, selvom vi selvfølgelig savner dem rigtig meget.

Mynthe har taget det hele overraskende pænt. Jeg frygtede hendes reaktion lidt, for jeg synes hun lider en del under min sygdom i forvejen, og hun elskede virkelig de rotter. Men hun sagde sødt at mor selvfølgelig ikke skulle være syg mere. Min store pige, altid så betænksom.
Jeg har lovet hende at hun nok skal få et nyt kæledyr, bare ikke lige nu.
(Og hvor er det dog bare skide ærgerligt, rotter er det mest perfekte kæledyr til børn!)


Image and video hosting by TinyPic

3 kommentarer:

 1. Åh nej dog :( Kan godt forestille mig at det må være så hårdt, at skulle fortælle Mynthe, at i måtte af med rotterne.. øv øv altså, men hvor er hun dygtig at hun tager det så pænt! :)
  Jeg håber at i finder et andet velegnet kæledyr :) Bare IKKE en hamster - lov mig det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var absolut ikke sjovt.. Og hun (og jeg) savner dem faktisk mere end forventet, de stod jo i vores stue og de har nok givet lidt mere liv og hygge end jeg havde regnet med. Her føles i hvert fald tomt.

   Ha ha, nej, ingen hamster - de er simpelthen for kedelige dyr til små børn. Har selv haft ilder før, pragtfuldt dyr og også meget børnevenligt, men men men... jeg ved ikke helt endnu, måske en kat når vi engang får en have. Nu må vi se, vi tager lige nogle måneder uden dyr og med et forhåbentlig bedre helbred - det har dog allerede hjulpet, bare på den lille uge uden dem.

   Slet
 2. Det var da træls med den allergi. De sætter jo lidt en begrænsning i hvilke kæledyr i kan anskaffe jer næste gang. Skildpadde ? tihi...

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D