søndag den 9. februar 2014

Playmobil køb og lidt om at kunne lege selv..

Herhjemme har vi altid haft problemer med Mynthe og det med at få hende til at lege selv, lige fra da hun var helt helt lille faktisk! Det har aldrig sagt hende en fis, og slet ikke her som hun bliver større - men det er altså et kæmpe problem efterhånden.. Eftersom hun er enebarn er der ikke lige en "legekammerat" ved hånden. Det er egentlig heller ikke fordi hun forventer at vi leger med, vi må gerne bare kigge på, og generalt siger legetøj hende faktisk ikke ret meget.
Lego friends er sjovt at samle, men det er det. My little Pony er kun en sjældent gang imellem sjovt, barbie er hun endnu ikke heeeelt nået til. Dukkehuset har aldrig været et hit og jah? Så er der vidst ikke mere tilbage..
Faktisk er hun mest til bare at tegne, tegne tegne tegne - og at øve "skoleting" som bogstaver og ord! Og det er jo også rigtig fint, men hun har jo også brug for at lege tænker jeg?

Jeg forhørte mig hos pædagogerne i vuggestuen, de fortalte at hun lege meget med playmobil dernede, både alene og med andre (hun har ingen problemer med at lege med andre) så det ville de anbefale. Så jeg fandt et par store sække billigt i en salgsgruppe på facebook (hurra for dem!!) og slog til, det var løst og fast og uden tegninger, så fredag aften gik med at sortere og samle.. Selv efter Mynthe var kommet i seng sad kæresten og samlede videre. Nu er det sorteret, en hestestald med 50 heste, et par folde, et lille slot, kareter, en bus, hestevogn, cirkusvogn og dyr, en tankstation med alt, en stor have fyldt med blomster og træer og en skov, møbler og en masse mad og tilbehør. Og nå ja, noget nær 150 mennesker med udstyr og prinser og prinsesser.. Hold nu op der er meget og billedet viser ikke engang halvdelen! (og bedst af alt, for 200kr ialt) Vi hentede det i fredags, og siden har hun leget og leget, det tyder godt men lad os nu se, vi håber! I hvert fald burde vinterferiens leg være sikret hvis det bliver dårligt vejr! - Og ellers ryger det videre i systemet igen, for hold nu op hvor det fylder. Men jeg tror det nok skal gå, og tingene skal bare gå i hendes tempo, ingen tvang jeg tror på at leg skal være af lyst.

Er jeres børn gode til at lege selv?
Og hvad gør I mon for at aktivere og vedholde legen hos dem?


Image and video hosting by TinyPic

4 kommentarer:

 1. Hold nu op en kæmpe portion I har fået fat i :-) Dejligt at høre, at andre har samme 'udfordring' med deres unger! Teo nægter også at lege selv. Han kører gerne med sine biler og traktorer, men kun i ganske kort tid og KUN, hvis vi, når han kigger over skulderen hvert halve minut kigger spændte med - ellers kommer han rendende og kalder på os.
  Tak for det gode råd! VI tager helt sikkert fat i vores dagplejemor og hører hende, hvad han leger med der!!!
  Håber playmobilen er et hit endnu :-)

  Kram Anne/mannemor.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Min Victor har heller aldrig gidet legetøj. Han vil meget hellere tumle og klatre. Han fik dog et ikea legekøkken i julegave. Og hold nu, det er et hit! Det bliver brugt hver eneste dag og han er god til at lege selv med det. Eller dvs nogle minutter af gangen..men det er stort for Victor :)
  Og super lækkert med playmobil, det var godt nok et kup du gjorde der

  Mvh Christina og Victor
  Vildbassen.blogspot.dk

  SvarSlet
 3. Sikke en god handel :) og fedt at det faldt i god jord.
  Min datter er 15 md og hun er efterlod okay til at lege selv. Ikke hver dag. Men til tider

  SvarSlet
 4. Eliott er god til at lege selv og har altid været det.
  VI viste i lang tid ikke om han skulle forblive enebarn så det var vigtigt for os at han lærte at lege selv.

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D