onsdag den 4. december 2013

December Traditioner

Dette indlæg har jeg tidligere skrevet og postet andetsteds, men synes egentlig det er ret passende, så jeg tænkte "hvorfor ikke også poste det her" - det er jo trods alt min blog og jeg elsker jul - ligesom mange af jer søde læsere. 

December er en tryllebundet måned og for mange en måned fyldt med traditioner og glæder. De tidlige juleglæder kan sagtens indledes allerede her i starten af december måned – så kom ud af starthullerne og nyd december måned. 

Alle har et forskelligt forhold til julen og denne måned, mange har et helt særligt individuelt syn på hvordan tingene skal forløbe og hvilke traditioner der hører julemåneden til.
Herhjemme starten julen den 1. december hvor julemusikken får frit løb hver dag, der ordnes kalenderlys og adventskrans, julekassen findes frem og ikke mindst – at vores julenisse flytter ind. Vi bor i lejlighed og har derfor ikke et loft hvor nissen kan besøge os, så herhjemme bor nissen i væggen og han har sin helt egen lille nissedør. Det startede da min datter var helt lille, jeg købe en lille dukkehusdør og lidt tilbehør, og nu er det blevet en fast tradition hos os i december måned. Det er et sikkert hit hos alle unger, næsten uanset størrelse – og det er endnu ikke for sent at investere i en lille dør, nissen kan jo have haft travlt med andre nissegøremål?
Den 1. december er også dagen hvor vi herhjemme køber et lille juletræ og Mynthe får lov at pynte det. Mange vil nok mene at det er ret tidligt, og ja, det er det da også – men når man alligevel skal bruge penge på et træ, hvorfor så ikke få glæde af det så længe som muligt? Det ryger alligevel ud igen allerede den 25 eller 26 december. Husk på, at for børnene er det disse ting der tæller. Eftersom vi aldrig holder jul hjemme, mener vi ikke at vi behøver et stort træ, men derimod sagtens kan nøjes med et lille sødt et, de forhandles efterhånden i alle supermarkeder mm. hvis man ikke er til at fælde dem selv altså.
Julen er hjerternes tid, og i denne måned gør mange forældre en ekstra dyd ud af at hygge omkring børnene og lave hyggelige juleting med dem. Find papir og saks frem og lav jeres egen julepynt, mal på julekugler til træet, lav julekort, guirlander eller noget helt andet. Tag ungerne med i køkkenet og få gang i julebageriet og de små jule firgur udstandsere, bag pebernødder og vaniliekranse. Lav en ordenlig portion risengrød – og gem en slat til nissen. Find på en masse drillestreger for nissen i løbet af måneden, farv mælken blå, tape døren til børneværelset til, byt rundt på tingene og lav ballade – ungerne vil elske det.
Det er meget lidt der skal til får at give sine unger en helt fortryllet julemåned, det er med at udnytte det imens de stadig undres og tror på nisserne. Mange af tingene kan du gøre helt uden at skulle have penge op af lommen – det kræver blot fantasi og lidt julestemning.

Image and video hosting by TinyPic

2 kommentarer:

 1. Ja, det er virkelig sant. Julehygge dreier seg ikke om å bruke mest mulig penger, men om å være sammen og hygge seg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Det er der desværre bare mange der glemmer..
   Dejlig december til dig og dine :-)

   Slet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D