onsdag den 15. januar 2014

En lille rotte update

Det er vidst ved at være tid til en lille rotte update - har vidst ikke rigtig skrevet om dem siden vi fik, og selvom mange væmmes, ja så er de nu altså ret så søde, i hvert fald vores Belle og Bum.

De stortrives og er ved at være på en kampvægt omkring 250g, de skulle gerne nå op på små 400 når de bliver "voksne". De er super søde og tamme, og er faktisk imponerende renlige. Jeg havde frygtet det værste, men ikke et eneste uheld har de haft endnu når de er ude og lege, og i buret bruger de flittigt kattebakken. Sofaen fik de først lov at løbe i men i takt med at de lystre bedre og bedre kommer de også på gulvet til stor sjov for især Mynthe.

Mynthe er stadig ellevild, og der bliver fortsat sagt godmorgen og godnat hver dag - givet lidt for mange godbidder og snakket en masse. Jeg er dog desværre begyndt at klø en del når jeg snakker med dem, har ellers haft rotter før da jeg var und uden problemer, men.. indtil videre kan jeg godt klare det og afhjælper det med lidt creme osv. For dem vil vi altså ikke af med pga sådan en "lille bagatel"..

Vores (eller nok mere mine) forventninger om at have rotter som kæledyr, trods jeg havde prøvet det, er virkelig levet op til fulde. De er SÅ selskabelige og nysgerrige og vi kan ikke gå ret langt uden de hænger i buksebenet og vil med. De finder sig i alt og er meget tålmodige med Mynthe, de gider lege med mus og bold og nusse en smule. Det med nusningen stiger i takt med de bliver ældre og mere dovne, for lige nu er der godt nok fart over feltet.
Indrømmet, det der med et stort grimt rottebur midt i stuen er ikke lige sagen rent indretningsmæssigt, men så er de med hvor der sker noget og vi kan altså lige gå hen og dikke dikke. De sover (heldigvis) om natten og somregel når Mynthe er i børnehave og er så ellers klar til fest morgen, eftermiddag og aften.
Helt perfekt, og du får altså meget mere dyr og personlighed end hos en hamster eller en kanin.

Image and video hosting by TinyPic

4 kommentarer:

 1. Det er så dejligt at læse om andres glæde over rotter som kæledyr til børn! For de ER altså bare mega tamme og det er så ærgeligt, at så få mennesker forstår det.
  Og hvor er de bare nuttede. jeg kan ikke få nok rottebilleder så gerne flere for min skyld ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er de nemlig, et super dejligt dyr. Jeg havde selv en rotte som teenager, og hun, Putte, var altså også noget helt specielt!
   Super, så kan det være at der kommer lidt flere løbende ;-) Tihiii

   Slet
 2. Hej

  Jeg gyser desværre når jeg bare hører ordet rotte .. jeg er sikker på det er fordi jeg forbinder det med vilde rotter, og dem er der jo ikke meget godt at sige om !
  Hvis de ikke havde det navn og halen ville jeg garanteret synes meget bedre om dem.Jeg har engang haft deguer, de er også meget selskabelige og sjove .. de ligner rotter, de har bare en anden hale... det gør altså en kæmpe forskel for mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Engang havde jeg det som dig, især over halen. Og ja, den er sgu stadig klam - men jeg har vænnet mig til den. Men altså, når vi gæster - min mor, svigermor, mormor og folk helt uvidende om at rotter kan være kæledyr, SÅ er der også ballade med halen.. Tihii.. Men ofte overvinder de deres frygt fordi de er så søde og tamme.
   Det er nok bare lige noget man skal "over" ;-)

   Slet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D