torsdag den 5. september 2013

Nye stole = nyt spisebord, men hvilket?

Det er jo et helvede, bogstavelig talt. Vi har skulle have nyt spisebord de sidste to år, faktisk længere, men snakket seriøst om det de sidste to. MEN, jeg falder altså for de dyre.. Skide træls, for nej, jeg kunne aldrig i mit liv drømme om at smide en 20-30.000kr efter et spisebord - helt ærlig, jeg har jo Mynthe som indimellem tegner ved siden af eller smider med rødbederne.. Og dét skal der altså være plads til. Så jeg kigger billigmodeller.. Det jeg har nu er fra ikea, købt for 150kr på den blå avis dengang Mynthe og jeg flyttede for os selv, det er gammelt og slidt, med huller og et par vandskader.. Så ja, det trænger til at blive skiftet ud. 
Vi drømmer om de smukke eames stole herhjemme (ja ja, jeg er lidt dobbelt moralsk her med prisen - jeg ved det godt...) De har været en drøm længe, hos mig nok de sidste 7-8 år, og kærestemanden er heldigvis også ret vilde med dem, så lur mig om ikke de bliver købt til jul - brugt altså! 

Tilbage til bordet.. 
Det skal passe til den sorte eames med træben, og der skal kunne være 3 stole på hver af bordets langside samt en højstol for bordenden. Hvad skal jeg kigge efter? 
Passer sort til hvid, skal det være træ? kan man godt have et sort spisebord.. Hmm.. tankerne hober sig op!

Til jer der har eames stole (jeg ved der er mange af jer!) hvilket spisebord har I mon? 
Bordene her er "billig borde" fra hhv Jysk, Daells bolighus og Idé møbler


Image and video hosting by TinyPic

12 kommentarer:

 1. ÅH JA selvfølgelig passer sort og hvid!! Jeg siger GO til det øverste bord, i love it!
  - Faktisk syntes jeg det er vigtigere at træet matcher hinanden...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja træet er også min primære bekymring! Men suk et valg.. Men igen, kender jeg mig selv ret, ja så bliver det hurtigt skiftet ud igen ;-)

   Slet
 2. Er vild med det øverste bord! ved dog ikke helt om jeg synes de passer til stolene hvis de skal være sorte :/

  Jeg har stolene i hvid, og mit spisebord er et Bjursta i egetræsfinér fra IKEA, som jeg er super glad for.. men er det ikke det bord i har nu? :-)

  //Nicoline
  www.saylavi.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også sådan jeg har det.. Elsker bord nummer et, men passer det til sorte stole - og kan der være tre på hver side?
   Hmm.. Må ud og se om man kan se det i virkeligheden! :-)
   Vi har hvide stole nu, men må indrømme at jeg længes efter sorte.. de hvide bliver så beskidte og fedtede så hurtigt når de trækkes ind og ud og med mynthe små ulækre fingre.. Heh..

   Slet
 3. Så du udsendelsen på DR1 den ene aften om netop Eames-stolene?
  Husk endelig at kigge godt efter hvis du overvejer at købe dem brugt igennem f.eks. Lauritz.com. De sælger åbenbart rigtig mange Eames stole men det var kopier og eftermonterede stel det hele. Rent fusk! :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej? Men har godt hørt om det.
   De er også reeeeet pebret i pris fra nye, så de bliver højt sansynligt købt brugt ja - dog med garanti :-)

   Slet
  2. Problemet (hos Lauritz) var, at de skrev, at skallen var ægte og at stellet var eftermonteret. Det blev altså ikke nævnt, at stellet faktisk slet ikke var ægte. Det viste sig i øvrigt, at skallen heller ikke var ægte! I annoncen lød det som om, at der var sat stel på "senere" men man læste det stadig som om, at det var et ægte stel der bare var eftermonteret.
   Flere eksperter undrede sig over, at Lauritz kunne sælge stolene som ægte for det var SÅ tydeligt at se, at samlingerne var skæve og at skruerne var forkerte.
   Men de har naturligvis lovet ikke at sælge dem mere! ;o)

   Slet
  3. På tirsdag følger Kontant på DR1 op på sagen med Lauritz.com og Eames stolene - bare til info hvis du skulle have lyst til at kigge med :-)

   Slet
 4. Har en veninde som har det øverste bord sammen med 6 hvide eames (replica) Det er rigtig fint sammen og der kan nemt stå 3 stole på hver side, dog er stolbenene lidt lysere i træet end bordbenene, men ikke meget. Og måske de ægte er mørkere i træet. Har selv de samme stole dog sammen med et Trend H-7 bord fra Ilva, men det er lidt i den dyre ende og kun til 4 stole når man ikke har plade i :) God jagt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida,
   Tusinde tak for din kommentar - lige hvad jeg havde brug for, jeg er nemlig vild med bord nummer 1 men er mistænksom omkring om der kan stå 3 stole på hver side imellem bordbenene! Er du sikker på at det er dette fra JYSK din veninde har?
   har fundet et der ligner i idemøbler, eller, det er faktisk pænere men også 4 gange så dyrt. Heh..

   Slet
 5. Vi har jo haft eames stole og vi har et HAY bord, og det så altså godt ud! Nu har vi lige købt nye stole, og beholdt spisebordet ;) Ellers synes jeg faktisk også at der er kommet et fedt et i det nye IKEA katalog

  SvarSlet
 6. hej, se dette. her er bade bord og stole sammen..

  . jeg har lige bestilt bade bord og 8 sorte stole og synes sagtens det kan gå sammen!

  https://www.google.dk/search?q=eames+stole&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7f9jUoSCAof3rQfQnoDwCg&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1600&bih=805#facrc=_&imgdii=_&imgrc=NFgYnHgcCxdezM%3A%3BT-1XRAkyFNwERM%3Bhttp%253A%252F%252F2.bp.blogspot.com%252F-6zyBUhnvN_8%252FUJU-yrDugNI%252FAAAAAAAAAJc%252FwVLSJpL9o4w%252Fs1600%252Fthursday%252B79%252Bideas1.png%3Bhttp%253A%252F%252Fannemettelee.blogspot.com%252F2012_11_01_archive.html%3B650%3B446

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D