mandag den 16. september 2013

Mynthes efterårsønsker og lidt om børnepenge


I forrige indlæg viste jeg jo bukevis af aflagt tøj, Mynthe ikke længere kunne passe, jeg fortalte også at mærkevarer mm. ikke længere var det jeg gik efter - dels på grund af min pengepung, men også fordi Mynthe vokser så hurtigt som hun gør og ellers slider hun det simpelthen op. 

Så nu har jeg været på jagt efter noget lækkert efterårstøj der er til at betale, tøjet er henholdvis fra Little Pieces, HM og Name it. Alle i en kategori hvor min pengepung kan være nogenlunde med - men det havde nu været sjovere hvis hun ikke manglede alt på én og samme gang! Typisk.. 

Mit budget er nærmest ikke eksisterende, og min situation gør desværre at det er så godt som umuligt at stile efter noget højere foreløbig - heldigvis er jeg sparsom af sind, og så har jeg en skønherlig kærestemand der hjælper og støtter så godt han kan, samt en sød familie der kan lige at donere og købe ting. Næste måneds børnepenge har vidst allerede fået ben at gå på, halvdelen medregnes i budgettet som altid, den anden halvdel skal gå til at få fyldt godt op i Mynthes efterårs garderobe . 

Jeg er lidt nysgerrig.. 
Er jeres børnepenge mon fastlåst til noget bestemt, medregnet i budgettet eller er det udelukkende til sjov?


Image and video hosting by TinyPic

13 kommentarer:

 1. Må indrømme at børnepengene herhjemme ofte går til fyrringsolie eller brænde til brændeovnen... Kan ikke lade være med at grine, når jeg skriver det. Det er vist ikke det man ligefrem tænker børnepenge går til hva.. Men det er nogle store beløb, og børnepengene og disse regninger, har det med at falde samtidig :)
  Børnene får tøj, sko osv. efterhånden som de trænger og ikke lige præcis når børnepengene falder. Puha, begge er rykket hen over sommeren, så synes godt nok det har været en dyr efterårsstart.. Herhjemme er Name-It og pompdelux det vi køber mest til datteren. Og så er HogM også kommet på banen.

  SvarSlet
 2. Viktors garderobe består lige pt også mest af H&M, Next og Zara. Egentlig er det lidt tilfældigt at det er de billigere mærker, men jeg synes helt ærligt at de laver de fineste ting lige pt. Og så gør det jo bestemt ikke noget at det er billigt! :D

  Mht. til børnepengene, så går vores ikke til noget bestemt. De går bare ind på kontoen, men bliver jo alligevel brugt i løbet af de 3 måneder, på alverdens ting til Viktor. Og nogle gange til budgettet. Det er meget forskelligt :)

  SvarSlet
 3. Vores børnepenge indgår i budgettet, og så handles der faktisk blot to gange om året hos Pomp De Luxe. Og måske lidt undertøj og strømper i løbet af året hos H&M. Og så arver jeg alt det, jeg kan få fat i - det er simpelthen så skønt, synes vi :-) Har lige været heldig at arve 3 flyverdragter til vinteren. Og det er jo helt fantastisk, når nu den lille går i udflytter :-)

  Kh. Mette

  SvarSlet
 4. Hos os bruges de på udstyr til drengene. Sko, tøj overtøj o.l. Hvis det er muligt falder der lidt af til køb af ét nyt brætspil, eller ét nyt størrere stykke legetøj til dem hver.
  Hilsen Louise Siri

  SvarSlet
 5. Super lækkert tøj du har udset dig. Vi er især glad for Little pieces, med to piger på 6 og 9 år er det bare nogle fede styles. H&M er også et sted jeg handler, der er også nogle fede ting imellem og ja Name it har været en favorit, men nu hitter Little pieces mere.

  Børnepengene går ind på kontoen og dækker hullet efter køb af to sæt vinterstøvler og to sæt vinterovertøj. Pigerne er nu så store at jeg ikke bare længere bare kan købe til dem, de har deres meninger.

  Børnepengene i okt. går også til julegaver til pigerne.

  SvarSlet
 6. Nu får vi jo vores debut med børnepenge her i oktober - og vi har valgt at de skal gå til at holde navngivningsfesten for. Men hvordan det ellers bliver, ja, det må tiden vise. :)
  Kunne forestille mig at de fleste af dem går til ting til pigebarnet.

  I øvrigt nogle fine, fine sager du har fundet til hende :)

  SvarSlet
 7. Ja her slides tøj også op, hans speciale er huller på knæene :) Vi køber tøj og sko løbende hen over året og handler ikke stort ind lige når pengene kommer. Synes iøvrigt ikke-mærkevarerne laver nogle lækre ting :)

  SvarSlet
 8. Normalt køber jeg sko og tøj hen over året, når det lige mangler.... Jeg er desværre ikke særlig sparsom og køber nok lidt for meget tøj til pigerne! Jeg er dog i gang med at ændre vaner og for første gang må/skal jeg vente med at købe overtøjsgardaroben til Nanna til når børnepengene er kommet!
  Freja arver efter Nanna, så reelt behøver hun ikke noget, men jeg kan jo ikke lade være!!
  Johan har lige fået fornyet sin gardarobe ( nødvendigt.... Meget, han vokser som ukrudt) men det er faktisk kun sokker jeg har måttet spendere til ham, resten er hjemmesyet (længærmede bodyer og bukser) af stof fra mit lager!
  Køber ikke specielt mærkevarer, men en god sammenblanding af få mærker, hogm, Friends og bilka..... Name it har nogle fede ting.... Bare ikke i den butik her i byen! Jeg er glad for basisting fra hogm og hvad jeg lige kan finde uden for mange motiver!

  SvarSlet
 9. Sjovt nok har Carla (som mest har hjemmesyet tøj) lige præcis de to bluser fra h&m du viser. Børnepengene ryger bare ind på min konto, så de er ikke øremærket noget bestemt. Jeg køber løbende når børnene trænger. Jeg kan godt mærke at det er lidt billigere med barn nummer to - især fordi vi arver tøj fra mine to niecer. Det er jo mange penge man sparer når man ikke skal købe ny flyverdragt, termotøj og regntøj hvert år. Undertøj og strømpebukser ønsker vi os til fødselsdag og jul - det er måske lidt kedeligt, men hun får så mange gaver at det ikke gør noget at der er noget praktisk imellem. Det er lidt dyrere med Emil fordi vi skal købe ALT.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 10. Hos os, bliver der sat 500 kr af til hver af børnenes børneopsparing (2 børn ) og 500 kr til en vedligeholdelse af hus opsparing.
  Den ene af børnenes institutions plads blir også betalt gennem børnepengene,
  og så er der ca 2000 tilbage og det går til tøj til børnene eller større ting fx trampolin osv.

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 12. Hej Camilla.

  Det er første gang jeg skriver hos dig, så bliver lige nødt til at starte med at rose din blog :-) Den er bare herlig at følge.

  Herhjemme har økonomien været trykket i en del år nu, pga uddannelse og andre udfordringer - så her går børnepengene ind på budgetten. Det gør at vi får et større rådighedsbeløb om måneden og kan købe tøj osv når det mangler. Jeg havde et år, det problem at jeg ingen penge havde om måneden og alle børnepengene var nærmest brugt inden de kom, fordi ønskerne og behovene havde hobet sig op. Så denne løsning er bare bedre for os.

  Sikke noget lækkert tøj du har fundet :-) Det er altid et projekt, men dejligt bagefter, når garderoben skal udskiftes.

  SvarSlet
 13. Børnepengene når kun at ramme kontoen inden de flyver over på budgetkontoen- det gør at vores månedlige indbetalinger til budgetkontoen er væsentligt lavere. Derfor er der ikke forskel på "børnepenge-måneder" herhjemme :-)

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D