lørdag den 25. maj 2013

Tanker om at få børn - med flere mænd! // Baby weekend


I weekenden her står der baby på programmet, hende her er nemlig på visit og vi har babyshoppet i stor stil de sidste to dage - havde helt glemt hvor småt den slags tøj var? Det sætter tankerne lidt igang, Mynthe fylder jo 4år til sommer og ville allerede nu, have haft godt af en søster eller bror at dele tilværelsen med, men hun har en god tid som 'enebarn' og får lov at nyde livet. Selvom hun ofte snakker om det og ønsker sig det gevaldigt. Jeg har i mange år tænkt at 4 år var den passende aldersforskel, ja det bliver det jo så altså ikke - og nok heller ikke liiiiige foreløbig. Men må da nok indrømme at efter de sidste to dage er lysten kommet tættere og tættere på, tættere end jeg egentlig troede var muligt.. Men jeg er voksen og fornuftig, det skal nemlig ikke være - I hvert fald ikke nu. Bum! Men så er det jo godt at to af mine tætteste veninder begge er med 'rogn', henholdsvis til Juli og Oktober - mon ikke jeg får baby nok hos dem? 

Lille bitte Mynthe, så fin og lækker med sin store grimme sut. Åhh ja, fødsel snak, graviditet og shopping sætter følelserne og tankerne igang og jeg har tænkt tilbage på nogle dejlige minder. Af dem jeg husker, desværre er de første 4 måneder af Mynthes liv så godt som ikke eksisterende hos mig - en svær og hård tid, ikke så meget får Mynthe, men mere for mig. Jeg er led og ked af ikke at kunne genleve dem med hende, heldigvis har jeg en hulens masse dejlige billeder jeg kan se tilbage på med lykke og glæde, og så ellers bare glæde mig til en dag, forhåbentlig, at skulle opleve det hele igen. 
Jeg husker tydeligt da jeg lå der med presseveer og fødderne i vejret, og en sygeplejerske så fint spurgte mig om jeg havde husket at købe hårspænder, "åhhh hun har hår" var mine tanker, babyer med hår er fantastiske! Mynthe havde meget, og helt fint sort - indtil hun tabte det hele og blev skaldet og lys for en stund.. Tihii.. Et smertehelvede uden lige fyldt med kaos og læger og en dum oplevelse - og alt jeg husker og smiler af, er den søde kommentar om håret, det er da underligt hva'? Smerterne, veerne, oplevelsen, operation efterfølgende, ikke at kunne se mit barn mm. alt er glemt, lykkelig glemt. Jeg husker kun det gode, og ser frem til en dag at skulle få lov at gøre det hele endnu engang - dog forhåbentlig med et bedre forløb. Jeg glæder mig! 

Det der med at få børn med flere mænd.. Puhh ha, det er altså også en kamel der skal sluges.. "For det gør man da ikke!" Og ja, det har jeg altid selv sagt.. Men jo sgu'! Jeg er da ikke færdig, tror jeg, og min fantastiske kæreste skal da også have muligheden for at få sit eget, selvom han har Mynthe, er det jo stadig ikke det samme. Og altså, vi snakker to mænd - og ikke 5! 
Jeg er selv enebarn, det har altid påvirket mig en del, og jeg har svoret at det skulle mit barn aldrig blive, aldrig. én ting er at jeg er alene, jeg har fætre og kusiner, hvis Mynthe blev enebarn er hun jo helt helt alene, den tanke kan jeg ikke bære. Jeg har altid ønsket en af dele livet med, dét skal Mynthe have. Man er jo ikke garanteret søskende lykke, og hvem siger de overhoved vil få glæde af hinanden - men bare det at muligheden er der, det gør mig fortrøstningsfuld. 
Og i dagens Danmark er det jo ret så normalt med delebørn på kryds og tværs, og børn med forskellige mænd. Jeg håber da også for Mynthe at hun med tiden vokser op med søskende på både mors og fars side, tænk en berigelse at have som skilsmissebarn? Muligheden for dobbelt op af alting? Jeg selv er skilsmissebarn, men af en fantastisk familie hvor de fleste er skilt på kryds og tværs, men alle kan sammen, har det godt og vi ses sammen indbyrdes. Jeg har haft dobbelt af bedsteforældre på alle sider og fået tilføjet dejlige personer til mit liv, som jeg aldrig ellers ville have mødt. Selvfølgelig er det ultimative ønske en god solid kernefamilie, men når nu det skal være, så er der mange eksempler på lykkelige og velfungerende skilsmissebørn, med søskende og bonus'er i massevis.
Så jeg har slugt kamelen, og under mig selv den ultimative lykke - en skønne dag! 


Image and video hosting by TinyPic

9 kommentarer:

 1. jeg har 5 børn med 3 forskellige mænd uden problemer

  min den store har søskende på fader siden men han ser dem aldrig ..

  mine tvillinger har også søskende på fader siden men ser heller ikke dem

  min datter og mindste søn har også søskende på fader siden og ser dem af og til men har ingen glæde af dem

  jeg har selv 7 søskende på min fader side men kender ikke dem alle og ser dem ikke

  lykken er børn :) men ikke altid sted/bonus søskende ..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der kan man jo så se hvor forskelligt det kan være :-)
   Jeg har selv igennem tiden haft nogle bonus søskende, dog i kortere perioder - desværre. Den første havde jeg utrolig meget glæde af, og den næste slet ingen.
   Det er aldrig til at forudsige den slags, men får jeg og min kæreste et barn sammen, ved jeg med sikkerhed at det, og Mynthe vil få det helt fantastisk - om ikke andet, så i hvert fald i barndommen :-)

   Slet
  2. hov skal lige sige at mine 5 børn er opvoksede samme og har stor glæde af hinanden da de alle bor/eller har boet hos mig ,det er kun de søskende fra fader siden de ikke ser ...

   Slet
 2. Selvfølgelig skal du opleve glæden med endnu et barn og selvfølgelig skal Mynthe ha en søskende. Hvis du elsker den du lever sammen med og føler det rigtig at skulle opleve glæden ved et barn sammen så gør det. Der er jo ingen der ved hvad fremtiden bringer.
  Tænker hvordan har din krop det med at være gravid. Selvom jeg ingen diagnose har gennemlever jeg stort set mine graviditeter i smertehelvede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så rigtig sagt, ingen ved hvad fremtiden bringer!
   En graviditet vil absolut ikke være godt for min krop, så det er et valg man må prioritere og planlægge nøje.. Det vil betyde at jeg skal stoppe med al medicin som hjælper mig igennem dagen, og formegentlig vil jeg også skulle tabe mig en del, for at min krop vil kunne klare at tage på i løbet af en graviditet. En masse momenter der lige skal på plads inden, men så er det jo godt det ikke er foreløbig vi snakker :-)
   For ja, graviditeter og fødsler kan være noget af en mundfuld, selv for en 'ikke syg' krop.

   Slet
 3. Du skal da have et barn med din dejlige kæreste.
  Problematikken med at have børn med to mænd er vist i dagens Danmark ikke noget man kigger skævt efter. Der er så mange der har " dine mine og vores børn" og alle er i familie eller venner med nogle der er skilt og som efterfølgende har fået et barn med deres nye kæreste.
  Jeg kan heller ikke mindes de mange første måneder af tiden med min ældste datter. Graviditeten stod på 9 mdrs. opkast, istedet for at tage på tabte jeg mig 15 kiloJeg havde en grim fødsel, var syg 6 mdr. efter og Sille havde KOLIK i 7 mdr. Jeg svor jeg ikke ville have flere børn. Men jeg blev gravid igen(ikke planlagt) desværre kastede jeg op igen. jeg valgte at få et kejsersnit da fødslen med Sille var ret så traumatisk for mig. Fødslen med Emma var fantastisk. Jeg havde det super bagefter trods kejsersnittet. Emma var det nemmeste lille barn og jeg nød i fulde drag tiden med hende som spæd. Jeg har nu to skønne børn og føler mig så heldig. Jeg kan ikke få flere børn, da jeg har fået fjernet min livmoder, men jeg har heller ikke haft lysten til flere. Håber du også når du engang skal have nr. to er så heldig, at få en fantastik oplevelse på den gode måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød, og sikke dejligt at læse at man ikke er alene om sine tanker og oplevelser.
   Og ikke mindst at to forløb kan være så forskellige, tak :-)

   Slet
 4. Jeg er da ret sikker på at du nok skal få et barn med din kæreste. Man kan ikke altid planlægge at bruge den samme mand til alle sine børn. Nogle gange går livet i en anden retning inden man er færdig med sit mål. Og derfor skal du da vælge at få denne lykke med din kæreste. Og Mynthe ville da elske at der kom en lille bitte ny. :-)

  SvarSlet
 5. Har først lige set din blog nu, og læser derfor lidt 'bagud' :) Sikken en skøn blog...

  Er selv mor til to små guldklumper på 3 mdr. og 22 mdr :) Og jeg ønsker for dig, og Mynthe, at der kommer en lille baby mere i familien en dag.

  Her anden gang fødte jeg med teknikkerne fra 'Smertefri Fødsel', Anja Bay. Hvis ikke du kender dem, kan du læse mere på deres hjemmeside... Super gode teknikker, der gjorde, at jeg havde meget mere kontrol over fødslen og sagtens kunne rumme at være i smerterne! Fantastisk oplevelse!

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D