søndag den 19. maj 2013

Ødelagt symaskine, har du nogen gode råd?Så kom dagen altså, den frygtede dag hvor min ellers normalt så flittige symaskine gav op - øv!
Jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal stille op, jeg har prøvet alt.. Det er undertråden der driller tror jeg, den kludrer konstant (!!!!) og hvis den endelig syr lidt, springer den nogle sting over mm. Så det er praktisk talt ret umuligt at sy noget som helst andet end 1½ cm's kluddermor.. Jeg har forsøgt mig med ny undertråd og overtråd, indstillet 'fastheden', efterspændt og løsnet, samt strammet alle skruer i og omkring huset. Jeg har sågar skiftet nålen.. Altså, hvad mere kan jeg gøre?

Det er en billig og fuldstændig ligegyldig dårlig model, en Major V fra Kvickly. Jeg fik den i 18års fødselsdagsgave hvor jeg var fuldstændig nybegynder - den har tjent sin værnepligt og jeg har faktisk været ret glad for den, det er først her de senere år jeg har drømt om noget bedre og mere avanceret, i takt med at mit sy 'speciale' er vokset og forbruget ligeså..
Men af hvad jeg har kunne se på google, er det en ret normal fejl for de billige maskiner, og jeg er vidst heldig at den har kunne holde i SÅ mange gode år. Men alligevel.. jeg ønsker mig en ny, men jeg ville nu gerne have at denne her virkede indtil jeg fik råd til en ny lækker maskine.

Mon du har en idé til hvad jeg kan forsøge med denne maskine? Eller.. er den som ifølge google, bare dødsdømt?
Totalt ubelejligt at det sker lige nu, har en stor stak stof der skal forvandles til sommertøj til Mynthe og lidt bestillinger. Øv altså!


Image and video hosting by TinyPic

9 kommentarer:

 1. Du bor i Kbh ik? Jeg har en Singer! Ikke en fansi dyr model, men en god model der kan det den skal. Den er din hvis du vil have den:) send mig evt en mail på bubbibjornen@gmail.com
  Ingen skal da undvære en symaskine:)

  SvarSlet
  Svar
  1. 'armen søde søde og skøre Tina, det kan jeg da slet ikke tage imod!

   Slet
  2. Jo du kan skam! Den står bare op på mit skab og jeg har mere end rigeligt i min maskin park!! :)

   Slet
 2. Lækkert med et hurtigt tilbud :-)

  Hvis du skal prøve noget med din nuværende maskine, så prøv at give den lidt symaskine olie, det var løst flere af mine problemer med min gamle maskine :-)

  SvarSlet
 3. Ser ud til dit problem er løst på bedste blogland maner! Bliver gang på gang helt forundret over den gavmildhed der er mellem bloggere:)
  Dejligt og inspirerende, bare hele vores samfund var sådan!

  SvarSlet
 4. Min gør det også nogen gange, jeg bruger en pensel til at fjerne al fnuller og støv i og over huset, så funker den igen :) der er bare god karma blandt de kreative :0)
  Vh.Gry

  SvarSlet
 5. Tillykke med din nye maskine.

  Jeg får mine maskiner renset og gået efter jævnligt for at undgå sammen-/nedbrud. Jeg prøver, at få det gjort en gang om året, men det er vist nærmest hvert andet år.

  Glædelig mandag.
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Min maskine er også pludselig gået kaput, og min kæreste har prøvet at åbne, justere og stramme, men jeg kan ikke få den til at sy igen :-( Som om nålen pludselig er begyndt at køre ned i noget metal... ØV!
  Jeg har også et par bukser som bare mangler at få syet linning og blive lagt op liggende, det er så irriterende! Men ok, min maskine er nok ældre end jeg er, så jeg må nok bare få nogle penge op af lommen!

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D