tirsdag den 16. august 2011

Middagsluren der blev til en sen eftermiddagslur!


For første gang nogensinde er Mynthe faldet i søvn på sofaen! I dette sekund ligger hun og snorker med sin sut på skrå i munden.. Egentlig er det dumt eftersom hun skal i seng om to timer, men hun har igen igen igen valgt ikke at sove til middag i vuggestuen, og så er dagen altså lang og yderst ulidelig for os begge to. Så nu får hun lov at sove lidt det stakkels barn.
Men hold nu op hvor er det træls at hun ikke sover i vuggestuen, det ødelægger virkelig vores eftermiddage sammen, fordi hun bare er træt, sur og tvær! De har prøvet alt nede i vuggestuen; krybbe, barnevogn, madras, inde, ude mm. intet fungerer - og herhjemme sover hun gerne mindst 3 timer til middag. Så hun mangler, kan man vidst roligt sige..

Jeg er ved at gå op i en spids! Nogen gode råd?

Image and video hosting by TinyPic

9 kommentarer:

 1. Jeg er vist ikke den rigtige til at give gode råd for det med at sove har aldrig været nogen af mine ungers spidskompetense. Men ååå hvor ser hun sød ud der på sofaen. Der er noget helt særligt ved børn der sover.

  SvarSlet
 2. Frustrerende :-(
  Men det er svært hvad man skal gøre!! Blir' hun sur i Vuggeren?
  For ellers kan det altså os godt hjælpe de bare får lov at ligge og slappe af i vogn/krybbe/madras en times tid!
  Og så håber jeg for jer det vender - for jeg er enig... 2 år er nok lige tidligt nok at skippe middagsluren, selvom damen ikke er enig ;-)

  SvarSlet
 3. Vi har det samme problem her, desværre! Hjemme sover vi 3 timer til middag, i vuggestuen sover vi 1-1,5, nogle gange slet ikke, og han er 2år. Det har altid været sådan i vuggestuen, og de har også prøvet forskelligt. Tit tror jeg bare at han er vågnet pga. lyde og larm fra de andre børn, men det er som du selv siger, virkelig virkelig hårdt når det står på i længere perioder, man bliver TRÆT!, og det er synd for de små at de får så lange eftermiddage med søvnunderskud. Jeg håber i finder en løsning til hende, hun ser jo virkelig skøn ud, sådan som hun ligger på sofaen og sover. Vi har endnu ikke oplevet en lur på sofaen, men glæder mig til det en dag sker, det ser så hyggeligt ud.

  SvarSlet
 4. Kender ikke lige guldkornene. Men det er til at blive frustreret af. Her er det dog omvendt. I dagplejen sover hun optil 3 timer og enkelte gange har dagplejemor skulle vække hende for at hun har kunnet nå at få frugt inden hun blev hentet. Herhjemme sover hun kun 1-1,5 time i weekenderne, hvor vi nogle gange godt kunne bruge at Ligge lidt længere pause fra hende, især vi selv trænger til et hvil. Kan især mærke det når jeg har hende hjemme selv og min gravide krop mangler at hvile sig.

  SvarSlet
 5. Jeg har desværre ingen gode råd, men for pokker hvor ser hun kær ud!

  SvarSlet
 6. Måske er hun bare som så mange andre på hendes alder... For nysgerrig til at sove i vuggestuen :)
  Det ikke sjovt at skulle gå glip af noget som helst, og hun er sikkert HELT bevidst om det.
  Det nok bare en overgang hun skal igennem. Så må man bære over med træthed og surhed.. Det ikke det fedeste men bare noget man skal igennem.

  SvarSlet
 7. Vi har sammen problem med Selma, hun sover hverken hjemme eller i vuggestuen. Det har været en periode på ca. 2 måneder, men nu er hun faktisk begyndt at sove en gang i mellem igen (måske 3 gange om ugen). Selma sover også snildt fra 19-08 uden at vågne, men jeg synes nu stadig hun er for lille til at misse sin middagslur :) Nå men det kan jo tænkes at det for Mynthe er en periode. Så kan man jo håbe på at den er kort :)

  SvarSlet
 8. Hej Camilla. Lad Mynthe sove 1 time om eftermiddagen og lad hende komme tilsvarende senere i seng om aftenen, så får I det meget bedre begge to. K.h. Moster.

  SvarSlet
 9. Hmmm, sidder lige og tænker....
  Ville det være en idé at prøve at give vuggstuen din barnevogn derned? Det er jo den hun er tryg i... Måske det vil kunne hjælpe, og at du så fortæller hvordan du putter hende i weekenderne..
  Tja.. Bare en idé!
  Kys Pernulle

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D