torsdag den 27. januar 2011

Lav din egen sangbog med de børnesange I kan lide

Herhjemme er vi glade for at synge, især Mynthe er begyndt at være rigtig glad for sang.
Vi har utallige sangbøger, men jeg synes tit at udvalget i de enkelte bøger er forkert sammensat - I hvert fald til mine sang evner! Jeg kan ellers mange sange, men åbenbart ikke de rigtige. Og det er altså super træls at skulle forklare Mynthe "at den sang kender mor heller ikke".. Så NU har vi da bare lavet vores egen sangmappe med et lille udvalg af de sange vi kender og elsker herhjemme. De fleste af sangene har jeg fundet her, printet dem ud og sat dem i plastiklommer. - Og så sat ind i en mappe, pyntet med pænt papir til lejligheden. (det er en af de mapper hvor man selv kan sætte papir ind som forside). Mynthe har så fået lov til at tegne på nogen af sangene, det synes jeg er hyggeligt, med en lille dato kan man kigge tilbage på det og se hendes forbedring med tiden - og så er sangene bare lidt finere med farver på. Min plan er at forsiden skal pyntes med billede og navn så man ved hvem den tilhører, så den f.eks. kan tages med i vuggestue - men det må komme en anden dag.

Mynthe har allerede godkendt sangmappen og synes det er fantastisk sjovt, så Mor her, ja jeg har ondt i halsen!!!

Image and video hosting by TinyPic

10 kommentarer:

 1. Årh en fantastisk ide. Den ide nupper jeg! :) Jeg hører nemlig også til den gruppe mødre, som må sige 'Den kan mor desværre ikke, lille skat...", "Nej, den kender jeg heller ikke..". Arh, det bliver skønt med en samgbog, hvor jeg kan være med på dem alle!
  Tak for inspirationen :)

  SvarSlet
 2. SUPER idé! Må jeg også kopiere ved lejlighed...
  Tak og tralalalala herfra :-)

  SvarSlet
 3. Ja, det er bare en super idé... Jeg har gjort det samme - Har samlet gode børnesange sammen fra de forskellige institutioner jeg har været i, den er dog ikke helt så fin som din, men det bliver den vel engang, og så er den heller ikke brugt endnu, for børn har jeg jo heller ingen af - det er jeg også sikker på kommer en dag :)

  I øvrigt... Super sødt billede af Mynthe med farver i munden :) Armen hun er jo alt for dejlig :)

  Kh. Frk. Høiriis

  SvarSlet
 4. Smadder god idé :) den tror jeg da lige jeg vil tage til mig :)

  SvarSlet
 5. Det er bare så dejlgit med sådan en sangbog hvor man kan være med... og hvor det det ikke tager længere tid at finde et par samge end det rent faktisk gør at synge dem...
  Min store datter fik sådan en mappe da hun stoppede i vuggestue og det er tildato vores bedste sangbog.

  SvarSlet
 6. Hej du!
  Ja det er en god ide. Jeg laver sangbøger til mine dagplejebørn, så de har een hver. ved hver sang er der letgenkendelige billeder, så børnene kan huske sangene ved hjælp af billederne. På den måde behøver forældrene ikke panikke når lille "sofie" står og tripper fordi mor ikke kender den der helt specielle sang med :"laaaa laaa laaa, mens hun tramper og laver horn med fingrene oven på hovedet"
  Hej fra Rikke.

  SvarSlet
 7. Sjovt, for jeg havde tænkt på at gøre det samme :)

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare en super go ide - her hjemme er vi også rigtig glade for at synge og for musik idet hele taget....jeg har lige lært Oscar at synge "Under den hvide bro" for den sang vi altid på gyngerne da jeg selv var lille...og når så jeg synger "båden den vippéd og moar hun skreg, åh Oscar jeg elsker dig" så slår den lille mand armene om mig og siger "Jeg elsker også dig mor"...og så smelter mor:-)

  Tror jeg vl nuppe din ide og lave en sang bog med alle hans ynglingssange - mon ik de kan læres videre til lillebror engang:-)

  Knus Malene

  SvarSlet
 9. Du fik mig lige sparket igang :) Jeg har længe gerne villet gøre det, så NU går jeg igang :)

  SvarSlet
 10. hej
  vil i sød og lave en sangmappe til mig med børnesange ligesom den i har lavet på billedet og så når i er færdig med den sender i den til min adasse tom mortensen kastine alle 3 6270 tønder

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D