lørdag den 15. januar 2011

Andrikker..


Mynthe og jeg har været på gåtur ned til ænderne idag - hun elsker dem. Og de elsker os, uanset om vi har mad med eller ej kommer de helt hen og hilser på. Faktisk kan man hilse på dem med hænderne, så "tamme" er de blevet efterhånden. Og der er mange af dem. Især hanner. Men jeg undres..
- Hvorfor er hannernes næb ikke ens? Det er lidt som om de er "misfarvede"!
Jeg tænker.. Alderdom? Sygdom? Tilfældigt? Ja jeg var endda ude i at den frøs - Meeeeeeen den tanke droppede jeg hurtigt igen! ;)

Ved du mon hvorfor nogle af andrikkernes næb ser helt grålige ud?

Image and video hosting by TinyPic

9 kommentarer:

 1. Nei d aner ikke jeg, men hadde vært artig å vist.

  SvarSlet
 2. Det er nok bare fordi.
  Huskede du at samle elastikken op som ligger mellem ænderne så de ikke spiser den?
  Ses hils Kalle og prutten

  SvarSlet
 3. jeg kan fortælle det er en grå and. Og jeg tænker det kan være fordi den stadig er ung og ikke helt udviklet endnu. Den ser heller ikke ud til at være lige så fin i fjerdragten som den anden.

  SvarSlet
 4. Jeg tænker også lidt på mht. alder. Dog tænker jeg at den med det grå næb er meget gammel. Der ser næsten ud som om det gule på næbet er slidt af.
  Det kan også være at farveforskellen skyldes en sygdom eller at den i virkeligheden er en hybrid mellem en gråand og en spidsand? (bare et par forlag)

  SvarSlet
 5. Haha! Den fryser da! Lissom Anders And i Disneys Juleshow, da han stikker hovedet ud af døren.

  SvarSlet
 6. Sjovt at hører jeres forskellige kommentarer..
  Især om alderen, ville umiddelbart sige at det var pga alderdom - men det kunne da faktisk også godt være fordi anden er ung og endnu ikke "fuldvoksen"!

  Hmm.. Hvem mon man kan spørge - jeg er nysgerrig!

  SvarSlet
 7. hvis jeg må låne dit billede kan jeg prøve at spørge på et forum om fugle og dyr jeg er på om nogen ved noget ? jeg er nemlig også blevet nysgerrig :)

  SvarSlet
 8. Selvfølgelig må du det - så længe du fortæller mig svaret;)

  Og sikke fornemt!

  SvarSlet
 9. tak :)
  her er 3 forskellige svar:

  Den blegnæbbede vil jeg også bedømme som yngre end den anden. Ryggen er heller ikke så fint lysegrå som den til højre.
  Alder: Den til venstre vil jeg kalde 2k+, dvs i sit andet kalenderår eller ældre, hvorimod den til højre er en 3k+ (tredie kalenderår eller ældre)
  Jeg skal ikke afgøre, om man kan komme det nærmere.
  --------------------
  Det kan ske at venstre rap er junior, men det blålige næb er i sig selv ikke et ungdomstegn.

  Vi har en tudsegammel andrik her i Gentofte Gadekær, og den har samme næbfarve. På femtende år....
  ----------------------
  Næbfarven har intet med alderen at gøre. Det er en variation, der i vilde bestande kan findes i forskellige populationer, men i vores mix max af gråænder findes tilfældigt side om side. At Hans kan have ret i betragtningerne vedrørende alder ud fra fjerdragten har intet med næbfarven at gøre. Nu er det meget svært hvis ikke umuligt at sige om en gråandrik er fra 2010 eller ældre ud fra fjerdragten på nuværende tidspunkt idet der er en masse andre faktorer, der spiller ind i forhold til fjerdragten - kondition, "race", klækningstidspunkt f.eks. Men hvis man skulle gi'' et bud ville jeg gi'' det samme som Hans

  SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D