mandag den 31. maj 2010

Fantastisk jordbærtærte!

... Den var al besværet værd - Mums!
Egentlig let at lave, men hold da op en masse forberedelsestid!

Men igen, MUMS..
Meget sjældent jeg rent faktisk roser mine egne kokkeevner, men må indrømme at jeg skam roste mig selv over denne jordbærtærte!

Update - Nu med opskrift..
- Ingredienser:
Mørdejen - 100 gram smør, 150 gram mel, ½ æg, 50 gram sukker
Fyldet - 100 gram smør, 100 gram sukker, 100 gram marcipan, ½ æg
Cremen - ½ brev kagecreme, 2½ dl mælk, 2½ dl piskefløde (flødeskum), 1 tsk vaniliesukker

100 gram mørk chokolade
Jordbær

- Fremgangsmåde
Ælt mørdejen sammen og stil den i køleskabet i mindst en time.

Fyldet - Rør sukker sammen med smør og marcipan, tilsæt ½ år.

Rul mørdejen ud og placer den i et smurt tærtefad, kom fyldet på - bages i ovnen ved 200 grader i 20-25min (til den bliver flot gylden).

Afkøl kagen og smør derefter med smeltet chokolade (afkøles igen)

Cremen: Rør mælk og pulver sammen, stilles på køl i 30min.
Pisk flødeskum og bland det sammen med cremen og vaniliesukkeret.

Fordel cremen på tærten og pynt med friske skåret jordbær.

Der kan sagtens justeres på smør, sukekr og fløde indholdet hvis man ønsker det!

Go' bagelyst og Velbekomme

7 kommentarer:

  1. Mmmhh, den ser lækker ud. Vil du dele opskriften med os?

    SvarSlet
  2. ....Så fantastisk ut
    *gomle*

    SvarSlet
  3. Åh ja hepper også på opskriften til min pædagogfest :)

    SvarSlet
  4. Mmmm den ser lækker ud :)

    SvarSlet
  5. Guffeliguf siger jeg bare! Den ser godt nok lækker ud. Jeg ville da også blive rigtig glad hvis du ville dele opskriften:)

    SvarSlet
  6. Den smager dobbelt så godt som den ser ud - efter min mening altså;)

    Jeg finder lige opskriften frem til jer senere..

    SvarSlet
  7. Den skal afprøves snarest! Tak for opskriften!

    SvarSlet

Jeg elsker alle jeres søde kommentarer, og forsøger så vidt muligt at svare på hver enkelt men det tager måske lidt tid. Om ikke andet, læser jeg dem alle og sætter virkelig pris på at I har lyst til at kommentere - TAK :D